/ iStock/Getty Images
Задържан е извършителят на убийството, което стана в „Младост” снощи. Той е на 21 години и е син на жертвата. Това съобщиха от прокуратурата и полицията като уточниха, че младият мъж е наркозависим. Сутринта преди убийството той се е скарал с майка си и конфликтът е завършил трагично. 42- годишната жена бе открита около 18:30 ч. снощи, в апартамент в столичния кв. „Младост”.
 
42-годишната жена и синът ѝ са пристигнали от Русе в София на 16 април, като целта на идването им е била момчето да бъде настанено в клиника за наркомании.

Жена е открита мъртва в столичния квартал „Младост“, издирват сина ѝ
 
Двамата отсядат в жилище на техни познати в столичния кв. „Младост”. След като собствениците на апартамента не успяват да се свържат с майката през целия вчерашен ден, те отиват в жилището, за да я търсят и в крайна сметка я откриват мъртва.
 
Градският прокурор на София Емилия Русинова обясни, че най-вероятно мотивът за престъплението е финансов:
 
„На жертвата са нанесени множество удари в главата, в резултат на които вероятно е настъпила смъртта. Би могло да се говори евентуално за финансов мотив предвид наличните доказателства за това, че малко преди настъпилата смърт е имало скандал между жертвата и нейният син, чути са викове за това, че няма пари“, каза Русинова.

Задържаха 21-годишен мъж, заподозрян за убийството в „Младост“
 
21- годишният мъж е задържан тази нощ от служители на Жандармерията на гарата в Горна Оряховица, обясни директорът на столичната полиция в СДВР Георги Хаджиев:
 
„Мъжът даде изключително неясни, нелогични обяснения, които са продиктувани най-вероятно от приемането на наркотици. Запознаването на майката на извършителя със собственичката на апартамента става по една програма за лечение на децата им от зависимости. В този смисъл като причина и мотив за извършването на това престъпление може би е възникналият скандал рано сутринта между майката и сина, след което е извършено това тежко престъпление“, посочи Хаджиев.
 
Разследващите са установили, че 21-годишният мъж е криминално проявен, като само преди няколко дни е направил опит за грабеж на казино във Варна. Преди да извърши тежкото престъпления вчера той неколкократно е лекуван в психиатрични заведения заради зависимостите си.