/ Thinkstock/Getty Images
Задържаха 21-годишен мъж, заподозрян за убийството на жена в столичния квартал „Младост“, съобщиха от МВР.

Жена е открита мъртва в столичния квартал „Младост“, издирват сина ѝ

Той е заловен в четвъртък сутрин, във влака София - Варна, на гара Горна Оряховица.

На 17 април към 18.30 часа в полицията бе получен сигнал за открито тяло на жена в ж.к. „Младост“ в София. На място незабавно бяха изпратени екипи на полицията и Бърза помощ, които установиха следи от насилие по тялото.

Заподозреният за убийството е син на 42-годишната жертва. „Двамата са пристигнали в София на 16 април за настаняване на сина в клиника за лечение на наркомании“, обяви на брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

„Отседнали са в жилище на позната на жертвата. Били са посрещнати от зета на познатата“, обясни още тя. Жертвата е намерена в хола на жилището, по очи, в локва кръв. По делото са назначени всички възможни експертизи, иззети са множество веществени доказателства“, заяви ръководителят на Софийска градска прокуратура.

По думите ѝ всички възможни версии се обсъждат. От първоначалните данни и доказателства би могло да се говори за евентуален финансов мотив.

„Налични са доказателства, че малко преди настъпилата смърт е имало скандал между жертвата и сина ѝ. Чути са викове, че синът няма пари“, посочи Русинова
 и добави, че на жената са нанесени множество удари в главата, в резултат на които вероятно е настъпила смъртта.

 
МВР, пресцентър