/ БГНЕС
Главният секретар на президента Димитър Стоянов поиска доказателства и извинение от депутата на ГЕРБ Лъчезар Иванов за твърденията му, че „десет дни е обикалял и пръскал зарази по учения“.

Думите на Иванов са от вчерашното пленарно заседание, по време на което той обвини БСП, че са отговорни за това колегите му да са болни и да работят онлайн. Той аргументира тезата си, като даде пример с поведението на лидерката на БСП Корнелия Нинова, президента Румен Радев и неговия секретар.

COVID-страсти в НС: ГЕРБ спасяват кворума от болничните стаи, БСП се крият по кулоарите (СНИМКИ)

„Тук нашите колеги, които видяхме от екрана от болничните стаи, са там, защото голяма част от колегите от БСП горяха и хвърляха маски и казваха, че няма такъв проблем. Нещо повече – председателят на вашата група в петък направи изявление и оттук отиде директно във ВМА. Това е цинизъм. Примерът беше даден от президента, когато той информира, че е имал контакт със заразноболен в 16.30 в неделя и в понеделник тръгна. Това е поведение безотговорно. Г-н Димитър Стоянов също 10 дена ходи и ръси вируси из цялата държава, отидоха на учение“, каза Лъчезар Иванов от парламентарната трибуна на 11 ноември.

Ден по-късно Димитър Стоянов изпрати отворено писмо до парламента. В него той се обяснява, че е в отпуск от 26 октомври, а от 29 октомври спазва предписаната му изолация и няма публични изяви и контакти.

Затова Стоянов призова депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов да представи доказателства за твърденията си или да се извини за изречената неистина.

Главният секретар на президентството Димитър Стоянов се прочу след записи от СРС-та по разследване за злоупотреби с договор за армията.