400 кг кокаин на стойност около 100 милиона лева бяха открити в Студентски град. Подобен удар срещу търговците на кокаин е изключителна рядкост. И още – двама разследващи полицаи бяха задържани при вземане на подкуп на Калотина, а екипа ни разкри интересна Вайбър група на катаджии с много заможни съпруги. Темите в "Неделята на NOVA" коментира директорът на Вътрешна сигурност в МВР – главен комисар Стефан Банков.

„Поздравленията за залавянето на кокаина не са за мен, а за МВР, ръководството на МВР и министъра, който показа, че има желание да се справи с тез ракови образувания в обществото. Бих казал, че те ще продължават в този дух и ще предотвратяват продажбата на кокаин в България”, заяви Банков.

Задържаха двама разследващи полицаи при получаване на подкуп (ВИДЕО/СНИМКА)

Той допълни, че не може да коментира наркотиците, но е безспорно, че част от него е щяла да остане в страната.

„Вътрешна сигурност” работи и извършва проверка, като бих казал, че обществото може да очаква резултати в най-скоро време по отношение на подпомагане на разследването във връзка с кокаина”, заяви Банков.

Прокуратурата погна лидера на „Възраждане“ за присвояване на партийни субсидии

Утре се очаква да стане ясно и какво ще се случи с разследващите полицаи от граничен пункт „Калотина”, задържани по сигнал за искане на подкупи. Първоначалната информация беше, че те са ги искали от името на магистрати. В ефира на NOVA директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР обясни, че това е честа практика, но данни за реално замесени магистрати няма.

След разкритията на NOVA за корупция сред катаджии: Срещу 500 лева хора знаели къде са камерите на полицията (ВИДЕО)

Гл. комисар Банков коментира и втората част от разследването на NOVA.

„Ние не сме в правомощие да затворим такава група. Участниците обаче вече не я ползват. Такъв вид кореспонденции наистина могат да помагат на колегите. Въпросът е, че някой е решил да злоупотреби с целта й. Проверяват се 5 Областни дирекции. Някои от пътните полицаи, които са участвали трябва да очакват арести”, заяви Банков.
NOVA