Има акции в служебни помещения на МВР и в жилища
Спецакция в граничното управление на „Калотина”. Специализираната прокуратура и Дирекцията "Вътрешна сигурност" задържаха двама разследващи полицаи от Главна Дирекция "Гранична  полиция" в момент на взимане на подкуп от гражданин, във връзка с водено срещу него разследване.

Поисканият подкуп е бил в размер на поне шест минимални работни заплатни. Един от разследващите се казва Бисер Костадинов и работи в МВР от 20 години, научи NOVA от източник на МВР. Името на другия задържан разследващ полицай е Живко Пецев.

NOVA

В момента текат процесуално-следствени действия както в служебни помещения на МВР, така и в жилищата на задържаните лица. „Осъществява се полицейска операция, която е под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

За това, че длъжностни лица - разследващи полицаи, изнудват граждани, срещу които се водят разследвания за определени парични суми. В жилищата, в личните и служебните им автомобили - текат  действия по разследването.

Служителите работят в системата на МВР над десет години”, уточни директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР Стефан Банков. Той коментира и информацията за злоупотреби с имена на магистрати. „Това е предмет на разследването. Да, възможно е и има такава информация”, потвърди Банков.

Акцията се провежда в Граничното полицейско управление-Калотина. В сградата се извършват процесуално-следствени действия.
NOVA