Служебният премиер Огнян Герджиков
Служебният премиер Огнян Герджиков / БГНЕС, архив
Служебният премиер Огнян Герджиков е категоричен, че не се страхува от ревизия на неговото управление, подобна на тази, която той направи на управлението на ГЕРБ при встъпването си в длъжност. Това сподели той в интервю за bTV.

Основания за касиране на изборите няма, добави министър-председателят. Блокадите и сцените, разиграли се по границата в Турция, Герджиков коментира като такива отвъд ръба на закона и посочи, че не се гордее със случилото се.

Герджиков: Няма да са лесни преговорите за кабинет
 

Огнян Герджиков
БГНЕС

Целият Министерски съвет и началници на дирекции са такива, каквито съм ги заварил, заяви Герджиков по повод кадровите рокади. "Аз съм уволнил единствено Иван Гарелов", каза премиерът. Всякакви информации за есемеси и намеса от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на Герджиков бяха категорично отречени от служебния премиер.

Герджиков за Гарелов: Той наруши правилата, въпросът е принципен

По повод смяната на главния секретар на МВР Георги Костов Герджиков коментира, че ще би искал да бъде изваден запис на разговора му с него, защото той би показал, че Костов се е съгласил да подаде оставката си.

Вътрешният министър: Георги Костов е сменял служители, които не са се харесвали на политици

Смяната на 20-те областни управители е била извършена съвместно с президента Румен Радев, подчерта премиерът.

"Аз съм екипен играч и напрежение между мен и президента не е имало”, категоричен е Огнян Герджиков.

Той призна, че не смята икономическия министър Теодор Седларски за особено сполучливо назначение. „Той не е от най-силните министри в моите очи. Може би по-добри неща можеше да направи, аз съм максималист”, коментира служебният премиер.
 

Служебният премиер Огнян Герджиков
БГНЕС

Герджиков сподели, че на изборите е гласувал за Реформаторския блок и сега е ядосан на лидерите му, които „като интелигентни хора не можаха да се разберат, а се разпиляха на 5 или 6 парчета”.

Приеха оставката на политическия съвет на РБ

Очакваното поскъпване на Герджиков определи като закъсняло и умишлено задържано досега. „Шоковото повишаване стресира хората, ако нещата ставаха по-постепенно, щяха да го приемат по-нормално”, посочи той.

Ще се отрази ли поскъпването на газа на цените на стоките?

Герджиков уточни, че правителството не може да влияе на икономиката.
btv.bg