Петър Москов от Реформаторския блок
Петър Москов от Реформаторския блок / БГНЕС, архив
Реформаторският блок започва нов разговор за единодействие на десницата
Приеха оставката на политическото ръководство на РБ
93138
Приеха оставката на политическото ръководство на РБ
  • Приеха оставката на политическото ръководство на РБ
Националният координационен съвет на Реформаторския блок прие оставката на политическото ръководство на коалицията. Петър Москов заяви, че след слабия изборен резултат Реформаторският блок започва нов разговор за единодействие на десницата.
 
Преди дни политическият съвет на коалицията подаде оставка, а от лидерите на партиите персонално се оттегли единствено председателят на СДС Божидар Лукарски.
 
Божидар Лукарски подаде оставка

В Движение България на гражданите оставки засега няма да има.
 
Оставки в десните редици след вота (Обзор)

След заседанието на Националния координационен съвет, който прие оставката на политическото ръководство на РБ, Петър Москов заяви, че блокът остава заедно и след изборната загуба. Той допълни, че от коалицията ясно са видели оценката на избирателите, а тя е, че раздробена и фиксирана в себе си българската десница не може да представлява реално десните избиратели в страната.
 
И трите формата, в които десницата се яви на тези избори, се провалиха, посочи Москов. Той допълни, че РБ започва нов разговор за единодействие на десницата, като ще се търсят всички възможни форми за обединение.
 
Политическият съвет на Реформаторския блок подаде оставка

Разговорът според Москов трябва да започне веднага, а политическите формати, с които ще се преговаря, са "Нова република" и "Да, България".
 
Десницата остава и без партийни субсидии

Според представителите на РБ десницата трябва да има обща координирана позиция още сега, преди формирането на правителството, което предстои след обявяването на състава на 44-тото НС.