Огнян Герджиков
Огнян Герджиков / БГНЕС
Служебният премиер Огнян Герджиков коментира освобождаването на медийния си съветник Иван Гарелов като посочи, че в условията на предизборна кампания е абсолютно недопустимо да се нарушават правилата.

Уволниха Иван Гарелов като медиен съветник на правителството
 
"Той за съжаление ги наруши и това е достатъчно основание, макар и с много голямо съжаление, да уволня господин Гарелов", каза премиерът и добави, че въпросът е принципен - на право и на морал.

Иван Гарелов ще бъде медиен съветник в кабинета "Герджиков" (ВИДЕО)
 
"Дълбоко уважавам Иван Гарелов. Когато го представях пред Министерски съвет, като част от моя политически кабинет, казах, че това е медийният гуру на България", каза премиерът. Но, по думите му, "тази сутрин, в едно телевизионно предаване, у Гарелов е проработил журналистическият нагон и той е пропуснал факта, че е част от кабинета на министър-председателя".
 
Служебният премиер коментира и други теми. Той съобщи пред журналисти преди началото на церемония по връчване на награди за отговорен бизнес, че са предприети допълнителни мерки по охрана на българо-турската граница, защото се очаква, че може да има известен поток от емигранти през следващите дни.

Борисов: С радост бих спрял чистката в цялата държавата, ако можех
 
Герджиков посочи, че тази сутрин е имал среща с министъра на вътрешните работи, с ръководството на ДАНС и специалните служби, на която е била докладвана обстановката, включително и на българо-турската граница, и за мерките, които се предприемат и подготовката в случай, че се наложи усилване охраната на границата.
 
Премиерът изтъкна още, че би трябвало фирмите да се вписват и на кирилица в Търговския регистър.

"Винаги съм твърдял, че за успеха на една нация са важни образованието и икономиката", посочи още Герджиков.
БТА