Десислава Атанасова от ГЕРБ поиска премиерът Петков, министър Генчовска и министър Янев да дойдат в парламента, след като МВнР на Русия съобщи, че руските предложения за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България, предаде репортер на БГНЕС.

"Предстои среща на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров със заместник-държавния секретар Антъни Блинкен в Женева. Току-що Министерство на външните работи на Русия обяви, че желае НАТО да изтегли войските на Аиланса от България и Румъния като начин за започване на преговорите. Това пряко засяга суверенитета на Република България. Правя процедура в почивката, която обявихте в 12.15 часа да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи, министърът на отбраната, за да може да обсъдим заедно заплахите срещу нациоалната сигурност на България", каза в процедура по начина на водене председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Русия иска силите на НАТО да напуснат Румъния и България

Тя изрази надежда Кристиан Вигенин да направи всичко необходимо, за да има Председателски съвет, за да бъдат обсъдени конкретинте заплахи за националната сигурност на България и евентуални бъдещи реакции или решения.

От своя страна водещият заседанието Вигенин заяви, че ще информира председателя на парламента Никола Минчев за искането на ГЕРБ.

Председателят на НС се завърна, депутатите стартираха заседанието със скандал (НА ЖИВО)

"Не съм убеден, че веднага в тази почивка може да се сучи нещо, но разбира се, приемам вашата загриженост и вероятно НС ще трябва да реагира по някакъв начин", отговори Вигенин.

Заместник-председателят на ГЕРБ и народен представител Даниел Митов прочете декларация по темата от парламентарната трибуна.


 
БГНЕС