ГЕРБ изключи кандидат-кмет на Благоевград
ГЕРБ изключи кандидат-кмет на Благоевград / netinfo

ГЕРБ изключи Радослав Тасков заради нерегламентирани публични изказвания и пресконференции в Област Благоевград, уронващи престижа на партията. Радослав Тасков беше член на партията на Бойко Борисов, но не беше издигнат за кмет на града от нейно име, а от десните формации в града.

Със своите публични изяви за обявяване на собствената си кандидатура за кандидат-кмет на община Благоевград Тасков е доказал, че работи срещу решенията на Изпълнителната комисия и структурите на ГЕРБ от областта, се казва в решението на комисията.

Според него недоумение буди и фактът, че Радослав Тасков заявява, че ще търси подкрепата на ПП ГЕРБ, след като партията преди повече от един месец обяви своята номинация за кандидат-кмет на община Благоевград г-н Кирил Пендев. Обезпокоителен е фактът, че всички тези действия са породени в резултат на неудовлетворени лични политически амбиции, продиктувани от користни цели и несъобразяване със мнението на членовете на партията.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ декларира, че по никакъв повод няма да допусне лични и користни интереси на определени хора, да надделяват над принципите на ПП ГЕРБ и позицията на членовете на ПП ГЕРБ.

Други новини от Благоевград