Ген. Атанасов: Дрога, произвеждана в Дупница, пълни партийни каси
Ген. Атанасов: Дрога, произвеждана в Дупница, пълни партийни каси / снимка: Sofia Photo Agency

Синтетична дрога се произвежда във фармацевтичния завод в Дупница, а парите от продажбата отиват в партийни каси, заяви депутатът от ДСБ ген. Атанасов в Кюстендил. Той добави, че касите на БСП се пълнят с продажба на алкохол без бандерол.

Фирми, които искат да спечелят обществени поръчки от министерства, управлявани от ДПС, внасят 20% комисионна на определено място.

Съществуват подозрения, че във фармацевтичния завод в Дупница се произвежда синтетична дрога, която се продава в арабския свят и с парите се пълнят партийни каси, заяви депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов и добави:

„Тези подозрения не се проверяват от полицията, това е големият проблем. Много интересни кадрувания бяха направени през годините. Например досегашният директор на ГДБОП Кирил Георгиев мисля, че е получил протекции точно от тези райони, за да стане директор на ГДБОП и не знам дали това има някаква връзка с работата по наркотиците”.

Атанасов коментира, че БСП се финансира от продажба на алкохол без бандерол. „В този скандал беше безспорно установено, коя фирма я беше покровителствала и тя се казва „Пещерска Гроздова”, добави Атанасов.

Ген. Атанасов ще поиска в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред да бъде изслушан председателят на ДАНС за разработката на „Грабливи нощни птици”, свързана с ДПС и лидера Ахмед Доган.

„Има разпореждане на Румен Петков да се предаде разработката от една служба в друга, с очакването да потъне в архива. Фирми, които искат да получат обществени поръчки от министерства, контролирани от ДПС, се насочват към определени лица, за да им обяснят механизмите, по които трябва да спечелят тези обществени поръчки. Там им се обясняват, че предварително трябва да внесат 20% от сумата, която биха получили в резултат на обществената поръчка на определено място и след това да я получат. Един от бизнесите по този начин е действал безотказно, това е за дърводобива”, каза още ген. Атанасов.