Формират щабове за борба с изборните измами
Формират щабове за борба с изборните измами / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Цончо Колев - председател на щаба на ПП „Свободен народ”, обяви в Благоевград, че активът на партията, заедно с други демократични сили в страната, сезират ЕС за готвената от правителството ни подготовка за кражба на парламентарните избори.

„Искаме максимално увеличаване на броя на чуждестранните наблюдатели, най-вече на тези от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която вече даде унищожителна оценка за миналия вот, но никой не си взе поука. Ще направим всичко възможно за постигане на координация с щабовете на всички опозиционни партии срещу изборните измами у нас. Предприемаме действия във връзка с предложението за промяна в Изборния кодекс, с което неправителствени организации ще имат право на свои наблюдатели в Секционните комисии. Бойко Борисов смята, че тази промяна не го заплашва, защото има инструменти за пазаруване на НПО, ние обаче ще намерим такива, които не желаят да допуснат кражба на гласове при преброяването или при попълването на изборните протоколи”, коментира пред симпатизанти и граждани в областния център Цончо Колев.

Цончо Колев, който е учител по карате на премиера Борисов, бе в Благоевград със съпредседателите на „Свободен народ” Теодор Дечев и Евгения Тодорова.

„Ще подновим инициативата от 2009 г., когато беше обявена награда за предоставяне на годни пред съда доказателства за купуване на гласове. Сега обаче ние предлагаме специална награда за предоставяне на изобличаващи доказателства за вербуване и купуване на членове на избирателни комисии. Смятаме да подкрепим и активираме всички честни разследващи журналисти, които да разработват сигнали, получени в щабовете ни по време на предизборната кампания, както и на самите избори. такива щабове ще имаме във всички областни центрове и в по-големите градове в страната ни”, заяви Колев.

Новини от Благоевград