/ БГНЕС
Финансови неуредици са в основата на стрелбата в София
93640
Финансови неуредици са в основата на стрелбата в София
  • Финансови неуредици са в основата на стрелбата в София
Финансов спор между строителни предприемачи завърши с двойно убийство и един тежко ранен. Инцидентът става малко след 10.00 ч. тази сутрин в столичния квартал "Витоша".
 
В офиса на строителна фирма възниква скандал между 57-годишния собственик Драгомир Драгомиров и негови бизнес съдружници, които по информация на СДВР му дължали голяма сума пари. Впоследствие Драгомиров вади пистолет, убива двама от тях и ранява тежко трети. Минути по-късно е задържан в личния си автомобил в близост до местопрестъплението.

Двама убити и един тежко ранен при стрелба в София (СНИМКИ)

След постъпване на сигнала на място веднага са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Пристигналите на място медици констатират смъртта на мъж и жена - на 38 и 60 години. Тежко ранен е друг мъж - на 35 години, сина на загиналата. Той е откаран в столичната болница "Св. Анна" с огнестрелна рана в главата. Направена му е спешна операция, но остава с опасност за живота.
 

БГНЕС


Малко след стрелбата на близо в личния си автомобил е задържан и предполагаемия извършител 57-годишният Драгомир Драгомиров. Той е строителен предприемач. В него е открито законно притежавано оръжие , съобщи Емилия Русинова от Софийска градска прокуратура.

"В непосредствена близост до местопрестъплението е бил задържан Драгомир Драгомиров, за който ние смятаме, че към настоящия момент можем да направим предположение, че е извършител на деянието. Той е задържан в лек автомобил. В него е намерен и законно притежаван пистолет, на който сме назначили експертиза, тъй като предполагаме, че с него е извършено това двойно убийство", поясни Русинова.
 

стрелба прокуратура
БГНЕС


Драгомир Драгомиров и жертвите му са работили и преди заедно, а мотивът за убийството вероятно е неуреден финансов спор между тях. По думите на главния секретар на МВР комисар Младен Маринов няма данни убийството да е планирано предварително.
 
"Те са имали търговски взаимоотношения. Той е бил изпълнител на определени строително-монтажни дейности. Жертвите са извършвали и строителен надзор, и финансиране на тези дейности. Той от тях е трябвало да получи възнаграждението за извършените дейности", обясни Маринов. Той поясни, че става въпрос за сума от над 100 000 лева.
 

БГНЕС

 
"Няма данни, които да говорят за предварителна подготовка на извършеното престъпление. Убиецът и жертвите са имали и вчера среща за тези неуредени сметки . В днешния ден най-вероятно нещата са излезли извън контрол и той е извършил това тежко престъпление", направи предположение главният секретар на МВР.

Загиналият мъж е имал двойно гражданство - българско и руско.
 

БГНЕС


Има свидетели на скандала, предшестващ стрелбата, съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. "Пряко на стрелбата няма очевидци, но има свидетели, които са били наблизо, които са присъствали на скандала. Те в момента се разпитват", заяви той.
 
Драгомир Драгомиров е с чисто криминално минало. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за двойното убийство.