/ Столична община
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детски и спортни площадки в парка на езерото "Дружба", съобщиха от Столична община.

Столична община

Изграждането им е част от първия етап на реновиране на парка. Кметът на район Искър Ивайло Цеков и директорът на "Зелени системи" Димитър Данчев информираха столичния кмет

Центърът за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ се очаква да отвори врати в началото на 2022 г.

Фандъкова, че строителните дейности се движат в срок, а първият етап на реновирането на парка ще приключи през есента, посочват от общината. Готова е фитнес-площадката, която вече се използва активно от жителите на района. В близост са поставени пейки и е засадена нова растителност.

Столична община

Готови са и двете кучешки площадки, които са на площ от около 800 квадратни метра и разполагат със съоръжения за катерене на домашните любимци. Едната може да се ползва от по-дребни породи, а другата е предназначена за едри кучета.

Фандъкова: Приватизационният фонд на общината не работи, но 2,5 млн. лв. за ремонти ще се усвоят

В момента се изграждат и две тематични детски площадки - "Замък" и "Гора", които са предназначена за деца до 3-годишна възраст и за деца от 3 до 12-годишна възраст. След поставянето на съоръженията, прилежащите площи ще бъдат облагородени с подходящо озеленяване и пейки. Двете площадки са с обща площ от 1200 квадратни метра.

Столична община

При понтона на езерото предстои да бъде изградена и площадка с места за сядане, а в пространството между бул. "Кръстьо Пастухов" и съществуваща алея на парка ще бъде изградена геопластика, която по естествен начин ще отдели парковата среда от улицата, информират от общината.