/ БГНЕС
Столичният кмет инспектира ремонта в 64 ОУ
„Една от важните задачи на Столичната община беше и остава да направим така, че да няма училище без физкултурен салон. На път сме да реализираме този приоритет, заедно със строителството на нови училищни сгради". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка по изграждането на нова сграда за разширение към 64 Основно училище „Цар Симеон Велики“, предаде агенция „Фокус“. Фандъкова:

Премахваме възможността за строителство на сгради с намалени отстояния и паркоместа

Цялостното строителство на нова училищна сграда в кв. „Симеоново“ е на своя финал. Очаква се на 5 декември да приключи, както е по договор и след това сградата да бъде въведена в експлоатация. С нетърпение се очаква от директора на училището, както и от учителите и децата. Досега те са карали часовете по физкултура в класните стаи. Сградата е модерна и с всички мерки за енергийна ефективност“, обясни Фандъкова.

Тя допълни, че в училището има 311 деца, които ще могат да минат в една смяна – нещо, което са заложили в програмата, за да не се налага децата да стават в 5.00 часа за училище. По думите ѝ за нея образованието е най-важният приоритет.

Фандъкова след клетвата: София няма време за губене в партийни боричкания

Около 20 млн. лв. средно на година инвестираме в строителството на нови сгради за детски градини и училища. Искам да поздравя правителството за вече заложената програма от 70 млн. лв. в проекта за бюджет за следващата година, от който ще се възползваме веднага. В момента се строят 10 нови детски градини и са заложени още 8 за година“, каза още Фандъков.