Фалшификаторите на лични документи и пари направили български паспорт менте и на Силевстър Сталоун. Документът със снимката и имената на актьора бил представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката, съобщават от спецпрокуратурата.
 
Според паспорта Сталоун е роден в София, а документът е издаден от МВР.
 
Припомняме, че при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, проведена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол.

Бандата за фалшиви пари напечатала стотици хиляди долари и евро (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за изработка и разпространение на неистински парични знаци и български лични документи в страната. Други двама са обвинени за извършени от тях вторични престъпления.
 
В хода на действията по разследването са претърсени 30 адреса. В подземен гараж на сграда в курортния комплекс „Слънчев бряг“ е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти. В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принтери и др.
 
При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление.
 
Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско. 
 
През 2018 г. в същата сграда в „Слънчев бряг“ бе открита нелегална печатница за неистински банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са сред задържаните на 28 януари за участие в същата престъпна дейност.
 
В хода на разследването е възможно да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица. 
 

фалшиви пари
Специализираната прокуратура

фалшиви пари
Специализираната прокуратура

фалшиви пари
Специализираната прокуратура