Евакуираха влакова композиция за Варна заради пожар
Евакуираха влакова композиция за Варна заради пожар / снимка: Impact Press Group, архив

Бърз влак от София за Варна беше евакуиран заради пожар. Пътниците са били свалени заради горящи ниви между Червен бряг и Плевен. От Националната компания „Железопътна инфраструктура” съобщиха, че пожарът все още не е загасен и се разраства.

Композицията не се е запалила, но заради сигурността хората са били свалени от влака. Няма пострадали пасажери. На мястото на пожара веднага са пристигнали пожарни коли, съобщиха от компанията.

От Национална компания „Железопътна инфраструктура” уточниха за Дарик, че временно напрежението по линията е било изключено с оглед на безопасността. По жп инфраструктурата не са нанесени щети от огъня.

Около 19.00 ч. на място са пристигнали три автобуса, които са извозили част от пътниците до Плевен и до Телиш в зависимост от дестинацията, по която са пътували. Движението на влаковете също вече е възстановено, но композициите се движат с голямо закъснение.

Във влака София-Варна са пътували 300 души, за другия влак броят на пътниците не е уточнен, но по предварителна информация става дума за приблизително същия брой.
Не се очаква прекъсването на движението заради пожара да наруши графика на други влакове.