/ Георги Димитров
Ексминистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов също реагира остро срещу пенсионирането на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Проф. Кантарджиев е епоха. Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред“, посочи в профила си във фейсбук проф. Ангелов.

Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев

„Понякога сме имали различни мнения. Спорили сме. Най-разгорещеният ни спор беше за присъствената форма на обучение. Той настояваше да спрем децата от училище. Спорихме почти до 22.30 ч. Други искаха обратното. Беше война за живот, но и война на аргументи. Накрая взехме решението. Винаги сме били отбор. Проф. Кантарджиев проведе обучението и на българските журналисти. Разказа им всичко, което трябва да знаят за ваксините, за видовете ваксини и т.н. Написа и книга за ваксините“, допълни в поста си в социалните мрежи бившият министър.

10 от най-запомнящите се реплики на проф. Кантарджиев

„Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново“, допълни той.

„Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява. Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение“, посочи още ексминистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Нинова за проф. Кантарджиев: Хора с доказани морални и професионални качества не трябва да се сменят