/ Деян Герговски
14-годишното момче, което беше пометено от автомобил на НСО на столичния бул. "Драган Цанков", е пресичало на червен светофар, научи ексклузивно репортер на DarikNews на мястото на произшествието.

Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

Кола на НСО удари 14-годишно дете (ВИДЕО)

Момчето е ученик от 119 СУ и е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите. Въпреки ниската скорост, водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.

От мястото на инцидента то е закарано в болница "Света Анна", където са пристигнали и родителите му. Тийнейджърът е с лицева травма, счупена кост на носа, два избити зъба, счупена ръка и се намира в съзнание, научи още DarikNews от разследващите.

На мястото на инцидента и след полунощ имаше екип на Военна полиция и военен прокурор, а по-рано там бяха и представители на ръководството на НСО.