Джигити в гонка с жена и сина й - не тръгнали веднага на зелен светофар
Джигити в гонка с жена и сина й - не тръгнали веднага на зелен светофар / Thinkstock/Getty Images

Истински ужас преживява преди дни Румяна Йовчева. Заради пресичащ пешеходец тя и синът й „закъсняват" да тръгнат с 10 секунди на зелен светофар. Младежите в колата отзад не се задоволяват само с характерните за такава ситуация мигания с фаровете и клаксони, те започват гонка с жената и сина й.

Двама обвинени за хулиганство и лека телесна повреда за побоя на "Черни връх"

Половин час след полунощ Румяна и нейният син, който е зад волана, са преследвани по „Цариградско шосе" от Горубляне до Алея Яворов. По думите на жената миниванът на преследвачите накрая спрял пред колата им, а от него излезли 4 млади момчета „във видимо превъзбудено състояние". Отказват се от по-нататъшни действия, когато виждат, че попадат в района на камера на КАТ.

Румяна разказа пред бТВ, че по време на преследването 3 пъти звъни на 112. Никакъв резултат - операторката един път даже си позволява да я нарече „треперещата госпожа".

Прокурор: Биячите от "Черни връх" може да влязат в затвора

На следващия ден започва ходенето по мъките. След като лесно подава заявителски материал в КАТ, Румяна е пренасочвана първо към 4-то РУ (по местоживеене), а след това - първо към 7-мо, а после и към 8-мо. По думите й служителите били неучтиви, дали й и погрешен адрес на едното от районните. След много загубени часове и обиколка на столицата, жалбата е подадена.

В ефир се включи шефът на СДВР Младен Маринов. Той съобщи, че агресивният водач е установен - 20-годишен младеж. Заедно с него се возел и 22-годишен, който междувременно бил арестуван по друго досъдебно производство. Според техните твърдения, в минивана са се возели още две момичета.

МВР търси съдействие от хората за разследване на хулиганските прояви на пътя

Маринов посочи, че се събират данни за случилото се и е възможно да се стигне до наказания - както за джигитите, така и за полицаите, които са проявили лошо отношение към жената. Шефът на СДВР обясни, че се извършва реорганизация, чиято цел е пуснатата в което и да е районно управление жалба да се разпределя по служебен ред там, където трябва да се разгледа.