/ БГНЕС, архив
Има опасност от падащи камъни в цялата област
Дъждовете в последните дни отприщиха редица срутища и свлачища по пътищата в област Смолян, като има опасност от падащи камъни в цялата област.
 
Само за денонощие са получени четири сигнала за разчистване на паднала скална маса на пътните настилки, съобщават от Областно пътно управление. Най-сериозен на този етап е проблемът по пътя Смолян-Мадан, в района за разклона с. Тикале, където е затворено едно от пътните платна.
 
Времето в неделя: Облачността се увеличава и започват валежи от дъжд

„За втори път във въпросният участък в рамките на 24 часа пада скална маса. Миналата вечер бяха паднали около 2 кубика. Мястото бе разчистено, но часове след това отново получихме сигнал. В момента има около 5 кубика скална маса на пътното платно, районът е сигнализиран. До часове ще бъде разчистено, но района там е сложен“, коментираха от Областно пътно управление. От там бяха категорични, че шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
 
„Районът ни е такъв, че по всички пътища в областта опасността от падащи камъни е реална и трябва да сме много внимателни“, добавиха от дежурната час на Пътното управление.