Верижна катастрофа с осем автомобила стана на магистрала „Хемус" в участъка между Ветрино и село Неофит Рилски, в платното за движение в посока Варна, съобщават от областната дирекция на полицията във Варна, предаде NOVA.

Верижна катастрофа на АМ "Струма", две жени са пострадали

Инцидентът е станал около 15.30 часа. Към момента няма данни за сериозно пострадали хора. Движението в този пътен участък е преустановено.

Преминаването на автомобили в посока Варна се осъществява по обходен маршрут през Ветрино. Тази мярка ще бъде в сила до обслужване на произшествието. Изясняват се причините и обстоятелствата довели до инцидента.

От полицията призовават всички водачи да шофират с повишено внимание своите автомобили предвид зимната обстановка.

Верижна катастрофа с около 10 автомобила стана и на автомагистрала „Тракия" при разклона за Карнобат. При инцидента няма пострадали, пише БГНЕС.

Магистрала „Тракия" в района Бургас-Карнобат е затворена и в двете посоки. Екипите на пожарната са на място и помагат на хората да се измъкнат от снежния капан, информираха от МВР.

Блокирани пътища заради снегонавявания

Шофьори, участници във верижната катастрофа, публикуваха снимки в социалните мрежи, на които се вижда около десетина ударени един в друг автомобила. На колите са нанесени материални щети - изпочупени са предни и задни брони, странични огледала, някои возила са с огънати багажници и предни капаци.

В района метеорологичната обстановка е тежка. Колони от автомобили има и в двете ленти на магистралата.

Източник: nova.bg