/ iStock/Getty Images
Две момчета на 11 и 13 години са се удавили в езерото Мандра. Телата им са намерени от водолазен екип към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 00:30 ч. снощи в четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си. Родителите ги търсили на различни места, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали в полицията за изчезването на момчетата.

Две деца се удавиха в морето край Поморие и Крайморие

Полицейски екип е проверил още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 09:00 ч. днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езерото "Мандра" в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло.

Екип водолази извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване в езерото е разширен, като около 16:00 ч. е открито тялото и на 11-годишното момченце. При извършения оглед видими следи от насилие не са открити.

Две деца загинаха след скок от моста в Морската градина в Бургас (ВИДЕО)


Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло.

Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото, но по неустановени до момента причини са се удавили.

Работата по случая продължава от служители на четвърто Районно управление "Полиция"-Бургас.
БТА