Трагедия в Бургас. Две деца на 13 и 17 години се удавиха в морето. Три момчета са скочили от моста в Морската градина, за да плуват. Едното дете е спасено.
В 14:15 две момчета на 17 години скачат от втория етаж на моста. Според деца, които били в близост, скокът бил заради облог от 20 лева.

„Едно момче скочи от моста, защото се хванаха на бас с негов приятел. След това едно от момчетата е видяло някой да скача и е казало, че не виждат другото и, че се е удавило”, разказа едно от децата.

„Докато се опитваме да вадим единия, другият скача. Всичко става за едни мизерни 20 лева.Тези двамата не можели да плуват”, разказа един от свидетелите на трагедията.

Две деца загинаха при пожар в Шумен

Други момчета на моста се опитали да помогнат. „Познавам го от малък. Казаха да скачаме и аз скочих. Видях го, че потъва, хванах го за главата и тръгнах да го обръщам по гръб. Обаче и мен тръгна да ме завлича. Не стана, нямаше как просто. Ако беше някой с мен да ми помогне, можеше да стане, но никой не ми помогна. Аз се паникьосах, защото и на мен започна да ми спира въздухът и започвах да се нагълтвам с вода”, разказа един от тях.

Подаден е сигнал на 112 и на място пристигнали водолазни екипи, които започнали издирвателна операция в морето.

След малко деца, които били на моста и наблюдавали акцията видели безжизнено тяло в морето.

Оказва се, че изплувалото тяло не е на скочилия младеж от моста, а на момче на 13 години от Дом за настаняване на деца. Как децата са се озовали на плажа, не успя да ни каже възпитателката, която беше заедно с тях.

Малко по-късно водолазните екипи откриха и второто тяло на 17-годишния младеж.

Според водните спасители мъртвото вълнение е една от основните причини за трагичния инцидент.
NOVA