/ dariknews.bg
Дете почина, след като два часа било в заключена кола
98617
Дете почина, след като два часа било в заключена кола
  • Дете почина, след като два часа било в заключена кола
Момченце на две години и половина почина, след като прекарало близо два часа в заключен автомобил. Трагедията се е разиграла в сливенското село Желю войвода в неделя следобед, потвърди пред Дарик кметът на населеното място Стоян Генов. Вчера температурите в района надвишаваха тридесет градуса. Генов определи случилото се като нелеп инцидент.

В неделя следобед родителите на 2-годишното дете го откриват в безсъзнание, в автомобила си. Те разказват, че момченцето се е заключило само, а те не са знаели, че е в колата. "Казват, че вчера следобед детето влязло в колата и се заключило вътре. Родителите го намират в безсъзнание и го карат в болницата. Сутринта казаха, че е починало", обясни Генов.

Васислав Петров - изпълнителен директор на сливенската болница „Д-р Иван Селимински”, разказа, че детето е починало, след като е било прието в лечебното заведение. "Доколкото разбрах, детето е било затворено в кола дълго време. При нас е докарано в кома, с гърчове. Приели сме го, но за съжаление, то почина", каза той.

Детето е от ромски произход. Бащата и майката са много трудолюбиви, работят, не получават помощи, обясни кметът. „Родителите са много трудолюбиви и съвестни хора. Грижат се много за децата си", допълни той, като обясни, че семейството има още три деца.