Първото заседание на 45-ото Народно събрание
Първото заседание на 45-ото Народно събрание
Депутатите канят премиера Бойко Борисов на изслушване. Това е записано в първата точка на следващото заседание на 45-то Народно събрание.

На заседанието ще бъде обсъден Планът за възстановяване и устойчивост, както и съставянето на 3 комисии - правна, финансова и здравна.

Ще бъде гласувано и предложението на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" за създаването на Комисия по ревизията, която да следи похарчените публични средства за справяне с епидемията от COVID-19.

Първият внесен проект в новото Народно събрание е за промяна на Конституцията

На утрешното заседание отново ще се гласува с вдигане на ръка, а не с електронната система, която е в новата зала на НС.

Заседанието е насрочено за 16 април от 10 часа.

По-рано Борисов депозира оставката на ръководения от него кабинет в деловодството на парламента неприсъствено. По този повод Мика Зайкова от "Има такъв народ", която като най-възрастен народен представител откри новия парламент, заяви: „Не желая да коментирам, но това или е срам пред народа и пред вас да дойдат тука и да си подадат оставката, или е пренебрежение. Пренебрежение към тази институция. Все пак сме парламентарна република“.