Депутатите излизат във ваканция следващата седмица
Депутатите излизат във ваканция следващата седмица / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Депутатите излизат във ваканция от 7 август
65746
Депутатите излизат във ваканция от 7 август
Депутатите излизат във ваканция следващата седмица
  • Депутатите излизат във ваканция от 7 август
  • Депутатите излизат във ваканция следващата седмица

Депутатите решиха да почиват от 7 август до 31 август. Ваканцията предизвика скандал между управляващите и опозицията.От ГЕРБ предложиха да нямат лятна почивка преди да приемат промени в изборния кодекс, докато контрааргументът беше, че така депутатите ще имат повече време за среща с избиратели.

„Бих искал да ви кажа, че никога през живота си не съм ваканцувал. Никога не съм бил някъде на почивка - било то на море, било то на плаж, било то на планина. Не смятам, да го сторя и сега. Но не отричам правото на колегите да почиват", каза депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, като допълни: „Подкрепете ме да стигна до своите избиратели, да бъда в постоянна колаборация с тях. Аз и вие продължаваме да работим, но в избирателните си райони".

Емил Радев от ГЕРБ призова максимално бързо да се пристъпи към промените в изборното законодателство, за да може „максимално рано да сме подготвени" за следващи избори.

„На ваше място щях да имам някакъв срам и някакво неудобство, ако бях мързелувала един месец, както вие го направихте, сега изобщо да имам очи и уста да водя този дебат от парламентарната трибуна, но явно вие нямате такъв", обърна се зам.-председателят на НС Мая Манолова към колегите си от ГЕРБ.

Към депутатите от партията на Бойко Борисов се обърна и Христо Бисеров от ДПС: „Два месеца никой не ви знае къде бяхте. Сигурно по Малдивите, по Сейшелите да си посетите офшорните сметки. Там бяхте".