Деница Златева
Деница Златева / БГНЕС
"Не съм имала дилема дали да остана, или не в кабинета "Борисов 3", каза заместник-председателят на БСП Деница Златева. "Имах предложение от г-н Борисов да остана, но при положение, че имаме гласувано от Националния съвет на партията да не се участва под никаква форма в правителство с ГЕРБ, логично е отговорът да е НЕ", добави тя пред БНТ.

Егоизмът на БСП попречил на Златева да е в кабинета "Борисов 3", смята Герджиков

Председателството ни на съвета на ЕС е надпартийна национална кауза, не бива да допускаме политически боричкания, каквито видяхме днес в Народното събрание, коментира още Златева. Председателството е предизвикателство и изпитание за нас, отбеляза тя.

Деница Златева отказа да участва в новото правителство

" Колегите от Брюксел заявиха, че след председателство държава членка на ЕС придобива друг статус. Трябва да имаме национален консенсус, а не персонифициране в тази тема. Имаме още две теми, които ще подкрепяме в правителството - национална сигурност и демографска криза", каза Деница Златева. Тя коментира и скандала около снимките с нацистки знаци. Според нея темата за Бухенвалд и разразилия се скандал би прозвучал различно в Европа и за по-малко от 24 часа замесените в него е нямало да бъдат вече на постовете си, а са щели да са с подадени оставки. Деница Златева отрече да е имало чистка в БСП.

20 000 европейци у нас за българското председателство

"Винаги когато е имало смяна в БСП, тя се е радвала на силно медийно внимание. Корнелия Нинова още в самото начало заяви, че ще има разделение между парламентаристите и членовете на Изпълнителното бюро. Факт е, че някои останаха и в парламента, и в изпълнителното бюро, други 5-ма с достатъчно отговорности в ресорните комисии бяха освободени. Аз не бих персонализирала кой е член на Изпълнителното бюро и кой е депутат. Всеки с работата си може да допринесе достатъчно много за успеха и за реализации на политиките, които предлагаме", посочи зам.-председателят на партията.