/ БТА
Служителите на реда работят активно, охранявахме и охраняваме машините, целият ресурс на полицията е ангажиран с охрана на обществения ред около секциите до приключване на изборния ден, когато ще бъдат обобщени и резултатите. Работи се по различни разработки, които текат и към момента, съобщиха от МВР.

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че на този етап изборният ден протича нормално и не са регистрирани сериозни нарушения.

По повод сигнала за подготвян саботаж на машинното гласуване в определени секции, той уточни: „Имаме такава информация. Сведохме я до всичките си служители по места. Дали сме инструкции в такива случаи да бъде извършена незабавна проверка и да се види дали тези твърдения са верни.“ Ако не се потвърдят, ще се търси отговорност от източника на манипулативната информация.

Тази сутрин министър Демерджиев упражни правото си на глас в избирателна секция в Пловдив. Той призова всички да гласуват активно, защото само по време на избори се проявява пряката демокрация.