Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира случая "Семерджиев", предава NOVA 

"Има една интересна ситуация по повод на пробите за употреба за наркотици, които са му вземани. Тази ситуация най-вероятно е извън системата на МВР, но внимателно я проверявам. Ако има още отговорни или виновни, ще бъдат наказани допълнително", заяви той.

От досегашните 40, за които се е установила вина, всеки един е наказан, допълни вътрешният министър.

20 години затвор за Георги Семерджиев


Случаят "Семерджиев" разтърси системата на МВР и доведе до щателни проверки. При тях бяха разкрити връзки на полицаи с лица от криминалния контингент.

Семерджиев беше признат за виновен за това, че 5 юли миналата година, в района на бул. „Черни връх” в София е нарушил по непредпазливост е причинил смъртта на 21-годишната Хариет и 26-годишната Христина. 

Вътрешният министър коментира и друга тема - миграционния поток. "Допуснатите мигранти на територията на нашата страна са с над 60% по-малко по последни данни", заяви той.

"Първият основен акцент е справянето с мигрантския поток, който тече към България. Турция изключително активно ни помага, като това взаимодействие дава все по-добри резултати към днешна дата, макар че опитите за преминаваме нарастват, даже нарастват с над 40%, спрямо миналата година", заяви той.

Министърът на вътрешните работи Демерджиев ще присъства на церемония в президентския дворец в Анкара, на която президентът Реджеп Тайип Ердоган ще награди представители на чуждестранните екипи, участвали в спасителните операции след унищожителните земетресения на 6 февруари.