/ МБАЛ-Свищов
Над 50 хил. лв. дарения получиха свищовската болница "Д-р Димитър Павлович" и кризисният щаб в града, съобщи за DarikNews кметът Генчо Генчев.

Болницата има един респиратор, ако се наложи да спасявят живота на пациенти с коронавирус, чака се и доставка на бельо за обособените отделения за лечение на пациенти с коронавирус. Те са с общо 30 легла, а по думите на градоначалника, приготвени са в резерв и още 250 легла в студентските общежития при евентуално разрастване на заразата.

В момента щабът разполага с 1 тон дезинфектанти за ръце и за повърхности и с 3 тона за обработка и пръскане на обществените места. Днес са пристигнали и 80 маски, висок клас, и защитни облекла - 200 скафандъра, предназначени за медиците в болницата, а в понеделник се оаква зареждане с чаршафи. Всичко това е осигурено с дарения, коментира градоначалникът.

Над 1 600 000 лева дари Пеевски за болници в страната

Кметът на Свищов дари и цялата си заплата в подкрепа на Общинския кризисен щаб и на болницата за борба срещу COVID-19. Част от месечните си възнаграждения даряват и четиримата му заместници.

Община Свищов напомня, че е обявена дарителска кампания в подкрепа на взетите мерки за борба с коронавирус.

Общинското ръководство призовава всички граждани – физически и юридически лица, да подкрепят кампанията, в знак на съпричастност.

 
Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е:

МФ „Алеко Константинов“

IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12

BIC: UNCR BGSF

Уникредит Булбанк

Основание на превода: Борба срещу COVID-19