Даниел Вълчев заминава на посещение в Китай
Даниел Вълчев заминава на посещение в Китай / cнимкa: Sofia Photo Agency

Министърът на образованието и науката и вицепремиер Даниел Вълчев заминава на официално посещение в Китай днес, съобщиха от пресцентъра на МОН. По време на посещението ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката на България и Министерството на образованието на КНР за периода 2008-2011 година. Споразумението предвижда обмен на студенти и на преподаватели по български и по китайски език.

На 5 ноември министър Даниел Вълчев ще посети Шанхайския университет, където ще бъде удостоен със званието „Почетен професор”.

На 7 ноември министър Вълчев ще разгледа Научно-технологичния парк „Джунгуанцун”. Същия ден министърът на образованието и науката ще открие изложбата „Българските паметници на културата под защитата на ЮНЕСКО" в Пекинския университет за чуждестранни езици.

На 9 ноември министър Вълчев ще се срещне с ръководството на Сианския транспортен университет и ще разгледа научно-изследователската лаборатория към него. В рамките на визитата си в Китай зам. министър-председателят ще проведе разговори с държавния съветник Лиу Яндон и с зам.-кмета на Шанхай Ин Ицуей.