Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство
Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство / БГНЕС, архив
Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
83739
Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
  • Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"
  • Цветанов вижда Реформаторския блок като „бурно италианско семейство"

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията му и Реформаторският блок работят на принципна основа. Той бе категоричен, че има диалог и в момента разглеждат програмата за 2016 година, като оптимизират текстовете по нея.

Целта е политиките, които ще се заложат, да бъдат съобразени с парламентарното време за гласуване и изпълнение. Цветанов е специален гост на конференцията „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието" в Сливен, организирана от евродепутата Мария Габриел.

Цветанов заяви, че отношенията в Реформаторския блок са деликатни и го оприличи на „бурно италианско семейство".

„Не смятам, че 2014-2015 година, когато БСП са имали стабилно парламентарно мнозинство, са водили държавата в правилната посока", заяви Цветанов в отговор на казаното от соцлидера Михаил Миков, че управляващото мнозинство е по-нестабилно от всякога.

„За мен е по-важно, че ако съпоставим управлението на Пламен Орешарски с втория мандат на Бойко Борисов, успяхме да възстановим доверието и през 2015 година да има повече събрани пари от приходните агенции в размер на над 2.83 милиарда лева", коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Даниел Вълчев след среща ГЕРБ-РБ: Дори в любовта и брака няма безусловни неща

Цветанов попита дали Миков е имал комфорт, когато е бил председател на парламента и партията е била част от управляващото мнозинство. Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че доста заседания са били провалени без възможност за конструктивна и градивна работа в 42-рото НС.

Условията, в които се намира страната, са идентични с условията, в които се намират и други държави в ЕС и по думите на Цветанов и в Европа правителства се градят и разчитат на парламентарни мнозинства по определени приоритети.

Цветанов: Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди

Цветан Цветанов благодари на БСП, ДПС, БДЦ и Атака за активното им участие в дебатите по важни стратегически теми за българското общество и подкрепата за определени законодателни инициативи.

Цветан Цветанов: Радан Кънев прави евтин политически пиар

„Трябва да се намали агресията и противопоставянето за партийна работа и правене на управленски периоди. Това в сегашното Народно събрание отсъства и се водят конструктивни диалози. Плавни са понякога мнозинствата за гласуването на определени текстове , но точно това е изкуството на политиката да можеш да правиш конструктивно диалог и да да се съобразяваш с различното мнение, защото то е част от успеха", допълни още Цветан Цветанов.

Други новини от Сливен