Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов / БГНЕС, архив
Темата с престъпната група "Наглите" и предсрочното освобождаване на ключови лица от нея влезе и в кулоарите на парламента. "Задаваме си въпроса дали съдията е направил всичко възможно, за да се запознае с информацията", коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Ще освободят ли "Наглите" предсрочно: Кой го поиска? (ВИДЕО)
 
"За Гребеца, доколкото имаме информация, психологът е дал отрицателна оценка за поведението му. За Йожи има категорично становище, че не трябва да бъде предсрочно освободен. И тук си задаваме въпроса дали съдията, произнесъл се по вътрешно убеждение, е направил необходимото да се запознае с информацията, която може да се вземе от всяка една институция, за да може действително да вземе решение на база всички факти и обстоятелства", каза Цветанов.

Синът на бизнесмена Киро Киров: Кой ще ми гарантира сигурността?
 
Според него няма български гражданин, който да не знае кои са Наглите. "Дори и децата знаят, че тези хора отвлякоха 19 български граждани, като за 13 от тях са събрани годни доказателства, за да бъдат признати за виновни. И в момента да се прави интерпретация, че някой друг носи отговорността или българския парламент е несъстоятелна теза. Това е обида за този, който е написал подобни твърдения в съответните му възможности, работейки в дадена медия", категоричен бе Цветан Цветанов.

Прокуратурата е против предсрочно освобождаване на двама от „Наглите”

По негови думи парламентът се е съобразил и е приел законодателна норма, която обаче не противоречи и променя досегашния начин на вземане на подобни решения от съда.