През последните дни темата за групата за отвличания "Наглите" отново стана водеща. Двама от тях, осъдени за 12 отвличания, може съвсем скоро да се окажат на свобода.

Синът на бизнесмена Киро Киров: Кой ще ми гарантира сигурността?

Познатите като Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца заявяват, че вече са се поправили. Има подозрения, че с парите, взети от откупи, които така и не са открити, се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора.
 
"Разпоредена е проверка от министър Цецка Цачева и ще даде официално становище по случая. За Ивайло Евтимов администрацията на затвора е дала отрицателно становище за освобождаването му. Съдът обаче казва "да". По отношение на Любомир Димитров е казано, че не се възразява, но "като се отчете факта на неприключено спрямо лицето производство". Към настоящия момент той има висящо дело за убийство и то не е приключило", обясни пред NOVA зам.-правосъдният министър Десислава Ахладова.
 
Прокуратурата е против предсрочно освобождаване на двама от „Наглите”

"Следва да се прецизира работата на администрацията на затвора по тези становища, като един от социалните работници е казал, че има пречки пред освобождаването, тъй като престъплението е с широка обществена опасност", поясни още зам.-министърът.
 
"Трябва да се предприемат законодателни промени и министър Цачева в момента е възложила да се прецизира работата във връзка с даването на становища по отношение на началника на затвора", заяви Десислава Ахладова.
 
Според нея прокуратурата трябва да провери съмненията, че с парите от откупи се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора.

Предложение: Предсрочно освободените затворници да носят гривни за проследяване

Междувременно Любомир Димитров, известен като Любо Гребеца, от групата за отвличания "Наглите" се изправя днес пред Софийския градски съд за убийството на двама свои приближени.

През 2010 г. друг член от групата - Даниел Димитров-Данчо Релето, посочи на криминалистите къде са двата гроба на жертвите в Плана планина.
В момента Любо Гребеца излежава 10-годишна присъда за отвличанията на няколко души като част от бандата на "Наглите".   
 
nova.bg