Цветанов: Няма разнобой в коалицията, просто изразихме различно мнение
Цветанов: Няма разнобой в коалицията, просто изразихме различно мнение / снимка: БГНЕС

Това, че сме изразили различно мнение за здравната реформа, не означава по никакъв начин, че има разнобой в коалицията - няма симптоми за разпадането й. Това заяви в Плевен Цветан Цветанов, помолен да коментира изявленията си за здравната реформа.

Стоим твърдо зад всички министри, които са част от екипа на министър-председателя Бойко Борисов и не смятам, че някой трябва да прави драма, че споделяме различно мнение за здравната реформа, добави председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията.

В ГЕРБ били изключително притеснени от реформата на Москов

Ние сме обезпокоени за това, че има протести срещу нея, каза Цветанов. Според него това означава, че има недобра информираност сред съсловието, недостатъчно споделяне на приоритетите й. Една реформа се прави с хората от здравеопазването и ние изразяваме съвсем нормално нашето мнение и безпокойство, че има протести от екипи в нея, каза депутатът.

"Ние сме най-голямата парламентарна група, имаме лекари и шефове на болници, които споделят тревогата си от това как се провежда реформата. Спорът не е задочен, чрез медиите - аз лично казах мнението си на министър Москов, че съм малко притеснен от появилите се протести. Не сме чули за очакваните резултати от реформата. Гилдията иска да ги чуе предварително, за да не се получат някакви сътресения в тази чувствителна сфера след това", коментира Цветанов.

Борисов моли депутатите за търпение и доверие към министър Петър Москов

Попитан за идеята за отваряне кредитните досиета в КТБ, Цветанов бе категоричен, че това трябва да стане, за да бъдат по-малко спекулациите, които ще се появяват. Идеята се отнася само за КТБ, където се наляха толкова пари, а не за други банки, защото банковата ни система е стабилна, допълни Цветанов.

Днес той бе гост на Плевен по повод Маратона на приятелството, който се организира от общината за втора поредна година.

Източник: БТА