Борисов моли депутатите за търпение и доверие към министър Петър Москов
Борисов моли депутатите за търпение и доверие към министър Петър Москов / снимка: БГНЕС, архив
Борисов моли депутатите за търпение и доверие към министър Петър Москов
79755
Борисов моли депутатите за търпение и доверие към министър Петър Москов
  • Борисов моли депутатите за търпение и доверие към министър Петър Москов

Със здравната реформа ще „вдигнем" продължителността на живота. Това обеща премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на ДПС за реформите в сектора в рамките на днешния блиц-контрол. От движението напомниха, че провалът на здравния министър Петър Москов ще бъде провал за цялото правителство. ДПС и здравният министър имат търкания от началото на кабинета „Борисов 2".

Премиерът Борисов заяви пред депутатите, че вижда какви усилия полага здравното министерство. „За целия народ здравето е първостепенна задача на правителството, защото и пенсионната реформа я преизчисляваме сега за вдигането на възрастта, заради това, че чрез здравната реформа ще вдигнем продължителността на живота", каза министър-председателят.

Сливат 9 столични болници

Той помоли народните представители за търпение и изрази надежда до десетина дни да има разписана реформата в сектора и да може да се проведе дебат за това кое е по-правилно или неправилно в нея, като се чуе мнението на повече специалисти.

ДПС ще остави Москов да се „нареформира", после ще решава за вот на недоверие

„Ако някъде в предишния си мандат имахме най-много пропуски или мога да кажа, че най не сме се справили, това беше в здравеопазването. Само в последните четири-пет години в здравеопазването са се изляли 12-13-14 млрд. лв. - огромни суми, и би трябвало и с качеството на услугата, и въобще в тази сфера с такива пари там да няма никакви проблеми", оцени премиерът.

Москов: Директор, който се възпротиви на сливане на болници, ще бъде отстранен

Той отново прикани депутатите към търпение и кредит на доверие към здравния министър, макар че по думите му в парламента е "мода първият вот на недоверие да е на тема здравеопазване". „Но поне от това, по което съм разговарял и виждам усилията, усърдието, желанието, мисля и ви моля да проявим още седмица да речем, защото толкова горе-долу ми каза министър Москов, че ще можем да видим на схема, на таблички как ще изглежда и съответно да застанем зад това като реформа", обясни Бойко Борисов.