Цветанов: Готов съм с оставката си, откакто съм министър
Цветанов: Готов съм с оставката си, откакто съм министър / Sofia Photo Agency
Цветанов: Готов съм с оставката си, откакто съм министър
26799
Цветанов: Готов съм с оставката си, откакто съм министър
  • Цветанов: Готов съм с оставката си, откакто съм министър

Готов съм с оставката си от момента на встъпването ми на министерския пост - това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, че правителството е готово да даде оставката си, ако не се справи с протестите и не намери диалог за решаването на проблемите с общопрактикуващите лекари.

Министър Цветанов допълни, че към момента е създадена много добра комуникация между МВР и прокуратурата. В тази връзка той каза, че още един служител на „Гранична полиция" е бил задържан на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко Войвода". С това задържаните полицаи, заподозрени в участие в канал за извеждане на хора с ограничителни мерки, стават трима.

Около 40-50 души от общо 300 босове на организираната престъпност вече са задържани, каза още вътрешният министър.

Той присъства на годишния отчет на Столичната дирекция на МВР. От столичната полиция отчитат увеличаване на броя убийства.

По повод разстрела на Боби Цанков директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов съобщи, че се работи по конкретни хора.

Министър-председателят Бойко Борисов каза по време на конференция за разясняване на схемите на земеделските стопани по кампанията за директни плащания за 2010 г., че е написал оставката на правителството и тя е в джоба му. Думите на премиера бяха: "Много ви моля, когато речете да ме пресирате, да знаете, че съм написал оставката на правителството и тя е в джоба ми. Влагам целите си усилия и характер, но всичко си има граници." Той направи изказването си във връзка с протестите на лекарите, които днес стачкуват въпреки преведените средства, както и напрежението в земеделското съсловие.