Цветанов: Да не политизираме една полицейска акция
Цветанов: Да не политизираме една полицейска акция / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Цветанов: Да не политизираме една полицейска акция
31604
Цветанов: Да не политизираме една полицейска акция
  • Цветанов: Да не политизираме една полицейска акция

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че всички действия, предприети срещу семейство Мустафови в Кърджали, са били в рамките на закона. Цветанов каза още, че е имало съдебно разрешение за влизане в дома на семейството, но отказа да съобщи кой го е издал след като компетентният по въпроса Окръжен съд в Кърджали отрече да е изготвял подобен документ.

По думите на Цветанов в работата на МВР се допускат грешки, които обаче не са много. Според него при прибягването до обиски на адреси не е изключено да има грешка:

„Всичко, което е предприето, е в рамките на закона. Проверката все още продължава. В момента, в който приключи проверката, своевременно ще бъдете информирани за резултатите - дали има нарушаване, дали няма и всичко, което е необходимо като допълнителни последващи действия за виновност към служителите ще бъде предприетo. Нека да не политизираме една полицейска операция. Докато не бъде доказана вината на служителите от МВР, аз естествено като министър на тази институция, ще трябва да защитавам професионалните действия. Прокуратурата е тази, която повдига обвиненията. Прокуратурата ще се произнесе дали ще повдига обвинения".

Семейство Мустафови, в чийто дом полицията нахлу в петък вечерта, ще заведат дело срещу МВР в Страсбург. Това заяви вчера пред Дарик Кадир Мустафов, който е син на Айсел и Сабахатин Мустафови.

По време на извънредното изслушване на вътрешния министър Цветан Цветанов в парламента, Кадир Мустафов беше обвинен от министъра, че е поръчал две момичета за сексуална експлоатация. По думите на Цветанов причината служителите на МВР да влязат в дома на семейството е това, че Кадир Мустафов се обадил на таксиметров шофьор, който според полицията бил сводник и от няколко дни телефонът му бил подслушван.

При акцията пострада дъщерята Шерин, която е със сцепена глава.