Човешки останки открити в курортно село край Хисар
Човешки останки открити в курортно село край Хисар / снимка: Sofia Photo Agency

Части от човешко тяло са открити в дере на Красновски минерални бани, съобщават от полицията. Работници, които работят по реконструкцията на парка, са се натъкнали на зловещите останки – торс, череп и гръдна част.

Частите от трупа са на мъж от село Беловица, изчезнал преди 3 месеца, предположи кметът на община Хисар Георги Пирянков. 73-годишният Димитър Димитров, който е бил с артеросклероза и често е губел ориентация, е в неизвестност от 16 май, когато е излязъл от дома си и е тръгнал да събира билки. Тогава, в продължение на 3 дни, местните претърсваха безрезултатно района, включително и с кучета. Мястото, където са намерени човешките останки, е на около 6 километра по права линия от Беловица. В района има много чакали, каза кметът на курортното селище Иван Бабаджанов.

Хора от Беловица твърдят, че съпругата му е разпознала частите от трупа по останки от дрехите - червена карирана риза и работна куртка. Полицията тепърва ще установява със сигурност самоличността на човека, чиито части са открити в курортното селище, тъй като жената на изчезналия е в шок и не е ясно дали показанията й са достоверни. Семейството живее в Пловдив, но често идва в Красновските минерални бани, за да гледа възрастната майка на жената, каза кметицата Илинка Костова.

Други новини от Пловдив