Частно „ВиК” остави Карлово без вода
Частно „ВиК” остави Карлово без вода / netinfo

Голяма част от Карлово е без вода от 17 ч. снощи заради авариране на новия водопровод, пуснат в експлоатация ден по-рано, съобщават от ВиК-Пловдив.

Причината за скъсване на тръбата е немарливо изпълнение на опорите на две от връзките на централната улица “Ген. Карцов”, заяви пред Дарик заместник-управителят на водния оператор Петър Бояджиев. Според него вината е в строителя – частното дружество „Първо частно ВиК” на Румен Влахов, което няма никакви взаимоотношения с държавната фирма.

В момента обаче за аварията съдействие оказват и специалисти на ВиК-Пловдив и се очаква до вечерта проблемът да бъде отстранен.

Водният оператор ще търси над 3000 лева щети от частната строителна фирма или от инвеститора – община Карлово, подчерта Бояджиев. Загубите са от повече от 4000 кубика, които са се излели на уличното платно след скъсването на водопровода.

До час се очаква възстановяване на водоподаването в последните две селища в Пловдивска област – селата Розино и Дъбене, които останаха без захранване след снощната буря. Малко преди обед бе пусната водата в Марково, Първенец, Труд, Маноле и Песнопой, след като бяха авариите в съоръженията на ВиК. Вода с нормално налягане вече има и по високите етажи на Пловдив.

Други новини от Пловдив