Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС
Главният прокурор отговори на писмото на нейния екип

Главният прокурор Сотир Цацаров отговори на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, във връзка с подадения от тях сигнал за извършени изборни нарушения.

В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е конкретни твърдения за извършени престъпления против политическите права на гражданите, освен общото заключение за „безпрецедентно купуване на гласове“ в избирателни секции, за които сте приложили резултатите от първи тур на изборите“, пише Цацаров в отговора си до щаба на Манолова.

Манолова: Готова съм на дебат с Фандъкова преди балотажа (ВИДЕО)

В него той уверява, че при наличието на конкретни сигнали, проверките и разследванията по тях ще бъдат възлагани и извършвани с максимална бързина, както изисква законът.

Цацаров припомня още, че действа и Национално междуведомствено звено, което координира работата на прокуратурата, МВР и ДАНС, а то непрекъснато обменя информация с Централната избирателна комисия.

Николай Димитров спечели на първи тур в Несебър от ареста

Сигналът от екипа на Манолова бе изпратен до главния прокурор на 30 октомври, а в него се настоява Цацаров да организира „извънредно дежурство на всички прокурори и разследващи полицаи, които не са в разрешен отпуск“, които лично да присъстват в ромските квартали на София.


Вижте тук: 

Пълният отговор на главния прокурор до щаба на Мая Манолова

Сигналът на Инициативния комитет до Сотир Цацаров