Българската Коледа
Българската Коледа
От началото на седемнадесетото издание на благотворителната инициатива на президента "Българската Коледа" са подпомогнати 372 деца. Дарените средства са на обща стойност 598 865 лв. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

До момента са постъпили 391 заявления от родители на деца с различни заболявания, нуждаещи се от скъпоструващо лечение или рехабилитация. От постъпилите през юли заявления са одобрени и подпомогнати 33 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснатите средства са в размер на 31 415 лв.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно, припомнят от "Дондуков" 2.

Още 25 деца получиха дарения от „Българската Коледа”

Тази година темата на инициативата е "Да дарим бъдеще на болните деца". Целите са, както подпомагането на деца, така и осигуряването на високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация.

В началото на юни е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура, финансирана със средства от "Българската Коледа".

Седемнадесетото издание на "Българската Коледа" ще продължи до края на ноември. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да дари сумата от 1 лв., като изпрати SMS на кратък номер 1117 за абонати на трите мобилни оператора или като позвъни на номер 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на инициативата.