България има нужда от енергийна либерализация, смята Плевнелиев
България има нужда от енергийна либерализация, смята Плевнелиев / снимки: DarikNews.bg, Пловдив / Виктор Кадири
България има нужда от енергийна либерализация, смята Плевнелиев
51225
България има нужда от енергийна либерализация, смята Плевнелиев
  • България има нужда от енергийна либерализация, смята Плевнелиев

Само енергийна либерализация би могла да помогне за овладяване на постоянно покачващите се цени на горивата в страната. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при посещението си в Авиобаза "Крумово", където бяха наградени над 20 военнослужещи за участието им в спасяването на хора от последните наводнения.

По думите на Плевнелиев, всички икономически сектори трябва да бъдат либерализирани, за да имаме пазарни цени.

Росен Плевнелиев отказа да коментира лобисткия скандал, в който беше замесен Сергей Станишев, защото като президент е надпартийна фигура и отказва да влиза в политически полемики. Хубаво е, че има политическо противопоставяне, но за съжаление България вече е в избори и политическите битки ще бъдат част от нашето ежедневие в следващите 16 месеца, каза още Плевнелиев.

България има нужда от енергийна либерализация смята Плевнелиев
netinfo

„Вие бяхте с българското население по време на най-тежките зима и потопи, виждани в последните години у нас и може да се гордеете със спасените животи" - с тези думи той благодари на военнослужещите от Авиобаза Крумово" по време на церемонията.

Българският народ може да спи спокойно, защото нашата армия има достойни синове

- Президентът Росен Плевнелиев

Общо 23-ма души бяха наградени с различни отличия, включващи ордени, грамоти, бинокъл, щик и няколко парични награди от по 500 лева.

След края на церемонията Росен Плевнелиев разгледа и Музея на авиацията, където обяви начало на дарителска инициатива за реставрирането на водосамолет „Арадо 196 А3 Акула". Хидропланът е единственият от този тип и серия, запазен в целия свят и за ремонта му ще бъдат нужни около 10 000 лева.

България има нужда от енергийна либерализация смята Плевнелиев
netinfo

Други новини от Пловдив