Бъчварова: Борисов е една от възможностите за президент
Бъчварова: Борисов е една от възможностите за президент / БГНЕС, архив

"Антитерористичният закон е регламент, който не съществуваше у нас, по-добре е да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно", коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Нямаше такъв регламент преди. А относно подслушването, искам да уверя, че законът е направен така, че да ограничи злоупотребата със специалните мерки, заложени в него, но без тях няма как да се справим със ситуацията по превенция", добави тя.

„Сова Харис": Борисов почти президент, остава само да се кандидатира

Вътрешният министър засегна пред БНТ и темата с атентатора от Ансбах, който получил хуманитарен статут у нас:

"Нашите проверки показаха, че сме спазили всички процедури по регистрирането на Мохамед Далил и да съпроводим неговата съдба на наша територия. Съдбата на бежанците е такава, за съжаление, големият проблем на Европа е това настройване срещу държавата, която ги е приютила. Всичко, което трябва и може да се направи спрямо бежанския поток, ние го правим".

Нова двойка влиза в битката за президент

Относно президентските избори, Бъчварова бе категорична, че ранното обявяване на кандидатурите е загърбване на ангажиментите и добави, че ГЕРБ няма причина да бърза:

"Една от възможностите е наистина Бойко Борисов, но трябва да се реши какъв да е българският президент, а не личността. Какви са позициите, които да се изразяват в международен план, за да покажем своята позиция".