Нова двойка влиза в битката за президент
Нова двойка влиза в битката за президент / БГНЕС, архив

Нова кандидат-президентска двойка влиза в битката за "Дондуков" 2. Доскорошните врагове - лидерът на Атака Волен Сидеров и съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, си стиснаха ръцете за обща кандидатура за президент и вицепрезидент.

Президентските избори ще са на 6 ноември

Още вчера от Атака обявиха, че подкрепят искането на инициативен комитет да се издигнат номонациите на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за президент и на депутата от Атака Явор Нотев за вицепрезидент.

"НФСБ подкрепи кандидатурата, издигната от Инициативния комитет, моите притеснения са по-скоро по линия на другите две партии. При Атака - Волен Сидеров трябва да преодолее своето его, и да отстъпи в случая с Явор Нотев. И вторите ми притеснения са по линия на ВМРО - да не би да поискат и вицепрезидентския пост", обясни Симеонов.

Калфин посочи грешка на БСП за номинациите за президент

Лидерът на Атака коментира, че са стопили ледовете с Валери Симеонов:

"Атака подкрепя тази идея, ще подкрепим тази двойка като партия, като електорат. Искам да благодаря на г-н Симеонов и г-н Каракачанов за тези месеци, в които търсихме това единение, това окрупняване на патриотичния вот и в крайна сметка имаме един успех. Това е една стъпка за бъдещи действия за парламентарни избори. Да заявим едно присъствие и да бъдем фактор. Особено в това кризисно време".