"Отново внесохме предложение за одобрение на „Спутник V”, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на изявление след заседанието на НС, което бе прекратено тъй като въпреки че депутатите събраха необходимия кворум, за да започнат гласуването на своята програма, при нейното гласуване стана ясно, че кворум няма, съобщи NOVA.

Корнелия Нинова поиска Борисов да разговаря с Китай и Русия за ваксини

"Не подкрепихме програмата за работа на НС по една-единствена причина – за нас най-важни са социалните и икономическите мерки, за да помогнем на икономиката, бизнеса и хората. Нашите приоритети са доходите, помощ за безработните, младите семейства и възрастните хора". Това каза Нинова.

По нейните думи мотивът да не подкрепят програмата е, че нито едно от техните предложения не се гледа в Комисиите и не се включва в програмата на НС.

БСП предлага България да закупи руската ваксина „Спутник V“

"Внесли сме 8 законопроекта в помощ на млади семейства, пенсионери и безработни. Държим най-приоритетно на 3 от тях – Закон за местните данъци и такси - да отпаднат таксите за детски градини и ясли, както и преизчисляване на пенсиите. Освен това Закон за семейните помощи – за родителите, които са се осигурявали в последните 2 години, помощ за 2-ро и 3-то дете не по малко от десеткратния размер на минималната работна заплата. Всичко трябва да премине през актуализация на бюджета", заяви Нинова.