Конституция не се пише на коляно, в предварителни разговори за промяна няма да участваме, това заявиха от БСП на брифинг в кулоарите на парламента. Лидерът на партията Корнелия Нинова обясни, че са получили покана от Кирил Петков и Христо Иванов от ПП-ДБ за разговори за конституционно мнозинство от 180 гласа. 

"Събрахме нашите органи и имаме решение - няма да участваме в предварителни разговори. Конституцията трябва да се променя много внимателно, това е основният закон, бързането крие риск. Това Народно събрание е прекалено раздробено, дори управляващото мнозинство не е единно по тази тема. Всеки хвърля някакви идеи за промени в Конституцията, които след това се изключват", посочи Нинова. 

Тя добави, че когато в комисията по конституционни въпроси бъде внесен проект черно на бяло, официален, тогава ще се произнесат по всеки текст или ще правят техни предложения за допълнителни текстове.

Попитана каква е тяхната визия по отношение на фигурата на главния прокурор, Нинова каза, че след консултации с конституционалисти, които ще проведат другата седмица, ще информират.