Само няколко часа остават до крайния срок, в който партии и коалиции могат да регистрират листите си. Към този момент остават малко неизвестни.

Лидерската битка отново ще е в 25 МИР в София. Все още не се знаят официално водачите на „Продължаваме Промяната-Демократична България“. Така остава неясно кого от коалицията ще изправят в 24 район на столицата срещу бившия кмет Йорданка Фандъкова от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане“, Рахим Юмерефенди от „ДПС-Ново Начало“, Атанас Атанасов от „БСП-Обединена левица“ и Силви Кирилов от „Има такъв народ“.

Кандидатите на „Алианс за права и свободи“, и по-специално кои листи ще води почетният председател Ахмед Доган, също не са ясни на този етап. В битката за Хасково от формацията изправят Мюмюн Мюмюн срещу Делян Пеевски, който е първи в листата на „ДПС - Ново Начало“. Пеевски е водач и в Благоевград.

През днешния ден ГЕРБ регистрираха листите си за трите избирателни района в столицата. Коалицията „БСП-Обединена левица” направиха анонс, че ще регистрират имена за 23 многомандатен избирателен район, но по-късно отложиха това за вторник. Вече е ясна и битката между двете фракции в ДПС за Хасково.

През два часа ГЕРБ-СДС регистрираха листите си с кандидати за 51-ия парламент в 23, 24 и 25 МИР в София. Водачите са съответно председателят на Народното събрание Рая Назарян, Йорданка Фандъкова, както и председателят на партията Бойко Борисов. Целта – победа на вота, но чрез висока избирателна активност.

Вече е ясно и кой от „Алианса за права и свободи“ ще се изправи срещу „ДПС-Ново начало“ в Хасково. Един срещу друг ще бъдат Мюмюн Мюмюн и Делян Пеевски. „Ние се водим по желанието на хасковлии, които искат местен водач. Аз ги представлявам вече в трето Народно събрание. Затова партията е преценила аз да съм водач в града“, посочи Мюмюн Мюмюн от „Алианс за права и свободи“.

„Движение за права и свободи – Ново начало“ регистрира листата си за хасковския регион, има една много силна, балансирана и която ще допринесе за подобряване на резултата в област Хасково“, твърди Йозджан Мехмед от „ДПС- Ново начало“.

Крайният срок за регистрация на листите е в 17 часа във вторник.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA