И в почивните дни продължава партийното редене на листите с кандидати за депутати за изборите на 27 октомври. Днес водачите си по места обявиха от ГЕРБ - СДС.
ПП-ДБ също са готови с повечето имена, предаде NOVA.

На тази база къде са част от битките, които се оформят?

25 МИР в София си заслужи славата на лидерски район. Обхваща западната част на Столицата - от Банкя, през „Люлин” и „Надежда” до „Овча Купел”.

Там битката ще бъде между Бойко Борисов от ГЕРБ-СДС, Николай Денков от ПП, Костадин Костадинов от „Възраждане”, Атанас Зафиров от БСП.

Кой застава начело на листите на ГЕРБ в София

Това е на база информацията до момента. Все още се очаква решението за листите от страна на ИТН и фракциите в ДПС.

В 24 МИР в София, водач на листата на ГЕРБ ще бъде Йорданка Фандъкова. Решението на ПП-ДБ кого ще изпратят срещу нея все още се чака.

За 23 МИР в София - новите имена, които станаха ясни днес са Рая Назарян и Кирил Петков.

В Пловдив битката на този етап е между Бойко Борисов, Асен Василев, Ангел Георгиев и Иван Петков.

Очаква се решението за листите и на останалите формации от настоящия парламент, за да подредим целия политически пъзел.

ГЕРБ залагат като водачи на трима кметове - на Бургас, Стара Загора и Смолян.

А в редиците на „БСП - Обединена левица” има предложение в листите с кандидати за депутати да бъдат включени светския хроникьор Евгени Минчев и конституционалистът Наталия Киселова. Новината потвърди Иван Иванов, в ефира на „Офанзива”.

„Дали г-н Минчев ще бъде част от листите е негово решение. Да, имало е такова предложение, беше представено от представители на Софийската организация. Не мога да отговоря дали е запознат, дали ще даде своето съгласие за участие”, каза Иван Иванов.

Самият Евгени Минчев написа във Facebook: „Модерният ляв...? Добро утро, от тази статия научавам, че съм номиниран от БСП за включване в листите за народни представители на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" Благодаря за доверието и иновативното мислене. Смятам, че партията има нужда от обновяване, привличане на нова избирателна маса, нов поглед в бъдещето, нов принос в развитието на обществото и страната ни. Отново благодаря на всички”, пише Евгени Минчев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня